fbpx

Daržovių blyneliai su duonos trupiniais

Turbūt daugelio mėgstamiausias patiekalas buvo blynai. Meilė blynams mums neišnyko iki šiol, tačiau ieškome būdų, kaip juos daryti sveikesnius. Taip pat stengiamės nešvaistyti maisto ir sunaudoti visus likučius, net jei tai būtų sudžiūvęs duonos galiukas.

Taip gimė šie daržovių blyneliai su duonos trupiniais. Tad jeigu ir Jūs turite duonelės, kuri per ilgai užsiliko ir apdžiūvo, neišmeskite jos, o panaudokite blynams! 😊

Reikės:

🌾 1 cukinija
🌾 truputis brokolio, žiedinio kopūsto ir paprikos
🌾 3 kiaušiniai
🌾 4 šaukštai duonos trupinių (duona turi būti padžiūvusi, trupiniai gaminami blenderyje)
🌾 2 šaukštai speltos miltų (ar kitų surišimui)
🌾 prieskoniai – druska, pipirai, česnakas, šviežia kalendra.

Eiga:

  1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
  2. Kitas daržoves susmulkinkite peiliu.
  3. Į susmulkintas daržoves įmaišykite išplaktus kiaušinius, tuomet duonos trupinius, miltus ir prieskonius.
  4. Kepame keptuvėje ant mėgstamo aliejaus ar ghee sviesto.

Patiekite su graikišku jogurtu ar kitu mėgstamu padažu! Be to, jei gaminsite iš tokio paties kiekio, tai drąsiai pavalgydinsite 4 asmenis.

Kokius blynus įprastai kepate Jūs?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Darbo laikas: II-V 8–19 val.; VI 8–14 val. Tel. nr.: +370 693 39 875

Got it!
X