fbpx

Keletas patarimų, padėsiančių išlaikyti duonelės šviežumą kuo ilgesnį laiką

Dažnai girdime, jog klientai, nusipirkę visą duonos kepaliuką, nespėja jo suvalgyti, o laikui bėgant ji sudžiūsta ir sukietėja. Štai keletas patarimų, kaip prailginti duonelės šviežumą ir mėgautis jos ypatingu skoniu kuo ilgiau.

Duonos laikymas

Jeigu duonelę gavote dar šiltą – išimkite ją iš maišelio ir leiskite atvėsti.

Jeigu duonelę suvartojate per 2-3 dienas, galite laikyti ją tame pačiame mūsų padovanotame popieriniame maišelyje.

Laikant duoninėje duona greičiau džiūva, tad tokiu atveju rekomenduojame ją suvartoti per 5 dienas. Duoninėje laikykite tik tradicines ir vaisines duoneles. Keto, baltyminę ir grikių duonas būtina laikyti šaldytuve.

Jeigu duonelę laikysite šaldytuve, plastikiniame maišelyje, ją galėsite vartoti visą savaitę.

Šaldymas

Kitas variantas – pusę duonelės užsišaldyti. Pasak tai darančių klientų, duona išlieka tokia pat skani, kaip ir antrą dieną.

Prieš dedant duonelę į šaldiklį, galite ją iš anksto supjaustyti ir kiekvieną riekelę atskirti kepimo popieriumi (idėją pasiskolinome iš @followyourspoon) . Taip galėsite iš šaldiklio išsiimti tiek duonelės, kiek tuo metu norisi.

Ką daryti, jeigu duona sudžiuvo?

Na, o jei duona ir apdžiuvo, neišmeskite jos! Pagaląskite peilius ir supjaustytą pakepkite ją ant ghi sviesto, skrudintuvėje ar orkaitėje (galite išmėginti keptos duonos su žolelių sviestu receptą arba išsikepti daržovių blynelius su duonos trupiniais) – turėsite traškius duoniukus ir sveiką užkandį.

O kaip jūs laikote duonelę savo namuose?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Darbo laikas: II-VI 8–14 val. Tel. nr.: +370 676 43 655, +370 693 39 875

Got it!
X