fbpx

Raudonųjų lęšių užtepėlė su morkomis ir graikiniais riešutais

Nežinote kuo pagardinti duonelę, duoniukus ar daržovių pagaliukus? Siūlome išmėginti morkų, graikinių riešutų ir raudonųjų lęšių užtepėlę!

Veganiška, be glitimo, daug baltymų turinti ir ypatingo skonio užtepėlė, kuri tobulai tiks Jūsų užkandžių stalui.

Reikės (8 asmenims):
4 vidutinio dydžio morkų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. kario
½ stiklinės raudonųjų lęšių
¼ stiklinės šaltame vandenyje mirkytų graikinių riešutų
½š. maltos kalendros
2 v.š. „tahini“ sezamų pastos
2 a.š. šviežių citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio druskos bei maltų pipirų

Eiga:

  1. Nuluptas ir supjaustytas morkas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kario prieskoniais bei iškepkite orkaitėje, kol apskrus.
  2. Išvirkite lęšius, pakepinkite smulkintus graikinius riešutus.
  3. Maisto smulkintuvu sutrinkite morkas, šaukštą alyvuogių aliejaus, lęšius, kalendrą, „tahini“ pastą, pasmulkintą česnaką, druską, pipirus, citrinos sultis.
  4. Po kelių minučių įdėkite ir graikinius riešutus ir dar kartą susmulkinkite. Jeigu reikia, galima įpilti šiek tiek vandens.
  5. Pagamintą užtepėlę tepkite ant duonelės, duoniukų arba ragaukite su daržovių pagaliukais.

Skanaus!

Receptas paruoštas pagal Der Vynas blogo autorę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Darbo laikas: II-V 8–19 val.; VI 8–14 val. Tel. nr.: +370 693 39 875

Got it!
X