fbpx

Ypatingas sumuštinis su pašot kiaušiniu ir dilgėlių hollandaise padažu

Mūsų duonelė, naminis pesto padažas su dilgėlėmis, rūkyta skumbrė. Apvirti mėtų sultyse ir lengvai apkepti ant sviesto su česnaku smidrai. Pašot kiaušinis su dilgėlių hollandaise padažu ir matcha milteliais.

Šis sumuštinis savo aprašymu ir vaizdu primena aukščiausios klasės restorano patiekalą! Ačiū Agnės Duonelės valgytojui @saneone už originalų derinį. Šiandien dalinamės šiuo ypatingu jo receptu.

Dilgelių pesto

Reikės:
~300 g šviežiai rinktų dilgėlių
70 g anakardžių
60 g parmezano
60 g alyv. aliejaus
1 galvutė česnako
0.5 laimo citrinos sulčių + įtarkuoti žievelės
Druskos pagal skoni
Pusė smulkiai pjaustyto salotinio svogūno

Eiga:

  1. Savarankiškai surenkam dilgėles (juk savo rankom surinktas derlius kur kas skanesnis!).
  2. Dilgėles sumalame į vientisą masę (50 g atsidėti hollondaise padažui).
  3. Visus ingredientus sublendiname kartu su dilgėlių mase, įdedame smulkiai pjaustyto salotinio svogūno.

Mėtų sultinys

Eiga:

  1. Mėtas apvirti.
  2. Tuomet su tuo pačiu vandeniu mėtas sublendinti iki vientisos masės.
  3. Viską nukošti per sietelį, kad gautųsi vientisa žalia spalva (be lapelių gabaliukų).

Smidrai

Eiga:

  1. Smidrus nuskusti ir palaikyti apie 15 sek. verdančiose mėtų sultyse.

Hollandaise padažas

Reikės:
50 g sumaltos dilgelių masės
2-3 kiaušinių tryniai
10 g citrinos sulčių
40 g sviesto (ištirpinto)
5 g matcha miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį

Eiga:

  1. Paimame mažą dubenėlį, ji uždedame ant puodo, kuriame jau verda vanduo.
  2. Dubenėlio dugnas neturėtų liestis prie vandens.
  3. Tada į dubenėlį įpilame dilgėlių masę. Jai sušilus, dedame išsuktus kiaušinių trynius ir maišome.
  4. Kai jie sušyla, palaipsniui maišant pilame sviestą, tuomet citrinų sultis, beriame druską ir pipirus, galiausiai – matcha miltelius.
  5. Turi gautis tirštas padažas. Gaminant būtinai ragaujame ar ko netrūksta.

Pašot kiaušinis

Eiga:

  1. Į prikaistuvą įpilame vandens, šaukštą acto.
  2. Į verdantį vandenį įdedame kiaušinį – turi susisukti į rutuliuką.
  3. Verdame apie 30 sekundžių ant lengvos ugnies.

Ant Agnės Duonelės riekės dedame dilgėlių pesto, rūkytą skumbrę (ar bet kokį kitą mėgstamą produktą), smidrus, pašot kiaušinius ir pilame hollandaise padažą.

Skanaus!

Ar išdrįsite pasigaminti šį neeilinį sumuštinį namuose? 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Darbo laikas: II-VI 8–14 val. Tel. nr.: +370 693 39 875

X